Brand | SanSiro |
Tip băutură | Cafea Origine Costa Rica, Columbia, Vietnam, Uganda |
Conținut cofeină | Da |
Intensitate | 8 din 10 |
Formă Produs | Paduri SENSEO |
Destinat pentru | Espressor cu paduri |
Compatibilitate | Senseo |
Numar paduri | 20 x 7,2 g per Buc |
80% Arabica, 20% Robusta |
“
CE ÎNSEAMNĂ DE FAPT „BIO”?
În primul rând, să definim cuvântul care este pe buzele tuturor în aceste zile. Termenul „organic” provine din grecescul bíos și înseamnă „viață”. Mai mulți termeni științifici și termeni tehnici sunt derivați din această tulpină a cuvântului, cum ar fi biografie, biologie, biosferă sau simbioză.
Cu toate acestea, în industria alimentară și a băuturilor, termenul „organic” este înțeles mai puțin ca prefix decât ca abrevierea cuvântului „organic”. Acest lucru este menit să indice că un produs este cel puțin 95 la sută organic, adică natural și fără aditivi artificiali. Cultivarea materiilor prime sau creșterea animalelor este deci ecologică: nu se folosesc substanțe chimice de sinteză sau produse farmaceutice, iar animalele sunt ținute într-o manieră adecvată speciei, care primesc hrană ecologică și sunt tratate fără hormoni de creștere sau antibiotice.
CERTIFICAREA BIO
Denumirile precum „din cultură aproape naturală”, „din cultură controlată” sau „din agricultură ecologică” trebuie tratate cu prudență, deoarece aceste produse nu au nicio legătură cu cele ecologice și sunt destinate doar să inducă în eroare consumatorii. Organic este doar pe interior dacă scrie organic. De aceea, denumirile „bio” și sinonimul asociat „eco” sunt protejate legal în industria alimentară prin așa-numitul „ Regulament (CE) Nr. 834/2007 ”.
Produsele Comercializate, Sansiro au certificat BIO și sunt, de asemenea, compostabile*.
ORGANIC VERSUS NU ORGANIC
Recolta
Recoltarea MANUAL a Cafelei
RECOLTA MECANICĂ
Prăjirea Cafelei
Prăjirea transformă cireșele de cafea roșii recoltate în boabele de cafea maro pe care le cunoaștem și le iubim.
În timp ce cafeaua mai convențională trece printr-o prăjire de șoc extrem de fierbinte, cafeaua organică este prăjită uniform și ușor, folosind un proces de prăjire pe termen lung, pentru a păstra calitatea înaltă a boabelor crude. În loc de temperaturi de până la 800°C, așa cum este cazul procesului de prăjire industrială care economisește timp, prăjirea are loc la maximum 200°C și timp de până la 20 de minute. Acest lucru ajută acizii din fructe să se descompună și cafeaua nu are un gust amar. Tipul și calitatea boabelor de cafea crudă verde, precum și temperatura și durata prăjirii, determină diferitele etape de prăjire ale boabelor de cafea maro finite și astfel influențează practic formarea aromei, dezvoltarea aromelor și digestibilitatea.
Recenzii
There are no reviews yet