Brand | Moreno Caffe |
Tip băutură | Cafea |
Conținut cofeină | Nu |
Intensitate | |
Formă Produs | Paduri ESE 44 mm |
Destinat pentru | Espressor cu paduri |
Compatibilitate | Sistem Easy Serving Espresso |
Numar paduri | 150 |
Greutate |
Diametru | 44mm |
Grosime | 8mm |
„Cum s-a născut Caffè Moreno”
La începutul anilor ’60, foarte tânărul Ferdinando Percuoco a avut intuiția de a crea o mică firmă de prăjire artizanală care să susțină și să ușureze conducerea barurilor, care la acea vreme erau obișnuite să-și prăjească propria cafea. Așa s-a născut CM în Casoria, o zonă industrială de la periferia orașului Napoli, o companie mică cu doar 2 angajați și un prăjitor cu o capacitate de doar 60 kg.
„Anii 70”
Compania, după 10 ani de activitate, este deja stabilită în regiunea Campania, cu numeroase livrări la baruri. Tocmai în acești ani, tocmai în 1972, a început aprovizionarea celui mai prestigios bar din Napoli, Gran Caffè Gambrinus, care și astăzi servește cele mai bune amestecuri ale noastre.Volumul vânzărilor crește din ce în ce mai mult, conducând compania la decizia de a folosi a unui prajitor cu o capacitate de 4 ori mai mare decat cea folosita anterior, si sa mareasca de zece ori numarul de angajati. Compania se extinde pe suprafețe din ce în ce mai mari, ajungând astăzi la o fabrică de 16.000 m2. Capacitatea totală de producție zilnică este de aproximativ 80 de tone de cafea prăjită, care poate fi alocată diferitelor linii de producție.
„Creșterea producției de amestecuri pentru sectorul autohton și pentru canalul Vending”
După implicarea a 4 copii în domenii corporative, în anii 80 Caffè Moreno a atins mereu cote mai înalte în sectorul Horeca. În 1996, simțind semnele unei piețe în schimbare în ceea ce privește utilizarea cafelei acasă, a început prima producție de păstăi dincolo de clasicele pachete de cafea măcinată.
„Extinderea teritorială a adevăratului espresso napolitan”
Politica comercială a companiei se îndreaptă din ce în ce mai mult către piața națională odată cu deschiderea de noi depozite în principalele regiuni italiene. Primul se deschide la Roma, datorită achiziționării mărcii Caffè Teichner în 2010, care ne-a permis să intrăm pe piața romană deja cu un număr semnificativ de clienți, toți transformați în ultimul deceniu în clienți Caffè Moreno, și care duce la aprovizionarea celui mai prestigios bar din capitală, Antico Caffè Greco din via Condotti. Până în prezent, Caffè Moreno are 7 depozite ramificate în principalele regiuni italiene: Lombardia, Lazio, Calabria, Puglia, Sicilia, Piemont și Molise. Pe lângă ramificarea pe piața națională, orizonturile comerciale se îndreaptă și către piețele externe, oferind amestecuri de cafea total necunoscute în anumite țări. De altfel, compania este prezentă pe 4 continente, ajungând la distribuție în 60 de țări, aducând în lume cultura cafelei napolitană.
Este pe gustul meu . Foarte buna