Tipuri De Cafea

Tipuri De Cafea | AromaKaffe
Cuvântul cafea în sine provine probabil din celebra regiune din Etiopia numită „Kaffa”. Aici a fost cultivată prima dată cafeaua.

Harta lumii cafelei

Cafeaua este cultivată în aproape 60 de țări tropicale și subtropicale în așa-numita centură de cafea, care se întinde de la Paralela Rac până la paralela Capricorn. Cele mai cunoscute țări pentru cultivarea cafelei sunt: ​​Columbia, Peru, Etiopia, Kenya și Brazilia. Din aceste țări provin boabele de cafea folosite pentru producerea capsulelor compatibile cu sisteme precum Dolce Gusto, Nespresso, Lavazza, respectiv capsulele A Modo Mio, Espresso Point sau Tchibo Cafissimo…

 

Arabica / Robusta

Acestea sunt cele mai importante două soiuri de cafea. Arabica, sau Coffea arabica, are un gust blând și conține o cantitate mică de cofeină. Potrivit pentru orice moment al zilei. Pe de altă parte, Robusta, sau Coffea Canephora, este foarte intensă, ușor amară la gust și dă energie. Cu siguranță te va readuce pe picioare dimineața. Arabica este specia dominantă în lumea cafelei. Cafeaua Arabica reprezintă 75% din culturi. Cu toate acestea, creșterea semințelor sale nu este ușoară. Arbuștii acestei specii sunt foarte pretențioși și delicati. Necesită sol adecvat, temperatură constantă și îngrijire regulată. Robusta reprezintă doar 25% din recolta de cafea. Arbuștii săi sunt mult mai durabili decât cei de Arabica. Nu se tem de dăunători, boli, umiditate sau căldură. Acești arbuști produc, de asemenea, mai multe cereale decât Arabica. Înălțimea variază, de asemenea, pe care se cultivă aceste două tipuri de cafea. Plantațiile robuste sunt situate la o altitudine de 900 m deasupra nivelului mării, iar culturile de Arabica depășesc această altitudine. Boabele Arabica sunt alungite în secțiune transversală și au o culoare verde sau verzui-albastru. Pe de altă parte, boabele Robusta sunt mai mici decât boabele Arabica și au o secțiune transversală rotundă

.Tipuri De Cafea | AromaKaffe

Istoria cafelei

Fructele arborelui de cafea erau cunoscute în Etiopia încă din mileniul I î.Hr. Erau gătite cu adaos de unt și sare. Probabil că în secolul al XIII-lea sau al XIV-lea au fost aduse de negustorii arabi în Yemen. Acolo, boabele de cafea au fost prăjite și preparate. Consumul său a fost răspândit de către beduini din Arabia. Cafeaua a venit în Europa la începutul secolului 17. Boabe de cafea se puteau obține doar în următoarele orașe: Amsterdam, Londra și Hamburg. Asediul Vienei de către turci în 1683 a marcat începutul consumului de cafea în cantități mai mari în Europa.

 

1 thoughts on “Tipuri De Cafea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×